Et hedersord

Av Tron Øgrim

Nr 3a 2007

Kjære kam Ronny, En diskusjon om KOMMUNISMEN med folk flest ønsker jeg skal handle om INNHOLDET i kommunismen, og ikke om ORDET – spesielt ikke i første omgang.

Skrevet 9.mai 2006


Et par detaljer:
+ Jeg tror kanskje du undervurderer hvor mange som faktisk fortsatt oppfatter kommunismen som et hedersord. Jeg vokste opp med gamle arbeiderpartifolk som sa som ei sjølsagt sak at de var kommunister. I SF på 1960-tallet var det heller ikke langt mellom dem som kalte seg kommunist. Bruken av ordet KOMMUNIST har tradisjoner i Norge minst tilbake til 1870-tallet (trolig før) og det er utrolig hvem som har kalt seg kommunist i Norge:
+ Arne Garborg
+ Edvard Munch
+ Alf Prøysen …

– Jeg er opptatt av de 50 % som sier: Det er en god ide, men … At vi (noen av oss!) tar diskusjonen med DEM mener jeg er viktig for den politiske tenkninga her i landet!

Jeg er altså ikke for at RV skal være «kommunistisk». Derimot får jeg enkelte ganger en litt klaustrofobisk mistanke om at enkelte av våre venner på «høyrefløya» egentlig drømmer om å FORBY sånne som meg – eller fx tidligere stortingsrepresentant Erling Folkvord, eller andre medlemmer i RV – å SI: JEG ER KOMMUNIST, og FORSVARE KOMMUNISMEN.

PS. Personlig er jeg altså mye mer misfornøyd med ordet «sosialisme».

DET betyr DDR-samfunn og manipulasjon av staten fra DNA for å legge storflyplassen i et tåkehøl på gardermyra, det!

Jeg syns det er litt rart at INGEN diskuterer at en god del folk LIKER IKKE ordet SOSIALISME, faktisk med ganske god grunn?

med beste kam hexer
Tøgrim