Hva tenker voldtektsforbryteren?

Av Seher Aydar

Kvinnekonferansen 2012

Jeg synes ikke belysning i gatene i seg selv er dumt. Hvis det kan hindre at én person blir voldtatt er det verdt det. Hver eneste liten ting som blir gjort er bra, men jeg savner politikere som vil se grunnen til problemet. Politikere som skjønner at det ikke er bare handlingen, men også grunnen til handling man må bekjempe for å vinne. Politikere som vil snakke om helheten i voldtektsproblematikken, ikke bare en del av den. Politikere som vil løse problemet, ikke bare flytte den.

Partier som vanligvis ikke bryr seg så mye om kvinnerettigheter har tatt til orde mot voldtekt, men det har vært ensidig. De har dessverre brukt noe så forferdelig som voldtekt for politisk vinning. For å få muligheten til å rakke ned på den ikke-vestlige kulturen. Har politikerne glemt resten av voldtektene? Vil vi ikke bekjempe voldtekt når det skjer innenfor husets fire vegger? Vil vi ikke bekjempe voldtekt når det er norske menn som er forbryterne? Majoriteten av alle voldtektsforbrytere er venner, kjærester eller bekjente av offeret. Dette er et grunnleggende problem i samfunnet. Kan den feies vekk med gatebelysning, mer politi eller mer umenneskelig asylpolitikk?

Hva tenker voldtektsforbryteren? Hva er i tankene hans?

Hva tenker hun? Hva føler hun? Det er det viktigste. Noen ganger virker det som om den delen av sannheten er glemt i norsk voldtektsdebatt.

Seher Aydar er leder av Rød Ungdom. Hun deltar i mange debatter. Se bloggen hennes her.

10. november i Oslo, teatersalen til BUL, Rosenkrantzgt 8.

Hele programmet til Kvinnekonferansen 2012 og omtale av innlederne finner du her.